VÅR HISTORIA

Idén till Happy Shitty Day började ta form hösten 2020, men blev inte verklighet förens mars 2021. Jag öppnade då dörrarna första gången och släppte in gäster i restaurangen.


Många har frågat om namnet Happy Shitty Day och varför restaurangen heter just så, den historien börjar när jag jobbade som köksmästare på dåvarande Salt&Sea här i Norrtälje. Det var en tidig blåsig höstmorgon och det både regnade och snöade ute, en riktig skitdag med andra ord. Jag kom in på jobbet och möttes av en leende servitris med ett glatt "godmorgon" och en rykande varm kopp kaffe. Där och då ändrades min skitdag till en "happy shitty day", och det är just den känslan jag vill få mina gäster att känna när dom besöker oss. Kom in med din skitdag och lämna oss med ett glatt humör!


När vi klarat oss igenom sommaren och de restriktioner som vi hade under pandemin så kom hösten. Redo att utveckla något nytt, så kom idén med Happy Shitty Rock Club med rock-aw på fredagarna, som genast blev en succé.

Troligen är vi Sveriges minsta rock-klubb, och Norrtäljes enda. Nu mera kör vi en härlig mix av rock och ramen som en standard hos oss. Det kök som vi jobbar inom är främst det japanska med våra ramen och ricebowls, men vi experimenterar och provar ständigt annan mat med rötterna från Asien.


Idéen kommer från den tid jag jobbade i ett mixat kök inne i Stockholm under en period under 2018. Där och då kom jag i kontakt med ramen för allra första gången och blev genast såld, det var så härliga och annorlunda smaker som dansade i munnen.


Helt ärligt så var jag lite trött på husmanskosten och à la carten, så jag lärde mig lite om grunden i konsten att göra en bra ramen, och det blev början på en helt fantastisk resa inom matlagning inom japansk mat, en väldig massa nya smaker och kryddor, samt ett helt nytt sätt att laga mat på med en lite annorlunda filosofi hur mat ska behandlas och förtäras än det vi är vana vid.